Tandlægen

Denne gang jeg blev fristet, tog jeg fat fra starten

Tandlægen   Af   Tim Sullivan

Kriminalassistent George Cross kan være uhøflig, vanskelig og akavet overfor folk. Men hans aldrig svigtende logik og hans stædige jagt på sandheden gør, at han er den i politistyrken der har flest domfældelser bag sig. Så da hans kollegaer affejer en mands død som resultatet af et skænderi blandt Bristols hjemløse, er Cross ikke overbevist.

Hvem var den ukendte mand, hvis vejrbidte krop blev fundet på Clifton Downs? Var den tragedie der havde ført til et liv på gaden, også skyld i hans død?

Uddrag fra Bagsiden

Da vi møder Cross, er han lige ankommet til findestedet af den døde mand, og det er også her, at han kommer til at møde hans nye kollega Mackenzie. Det er samtidig her, at man får et første håndsindtryk af, at Cross ikke er helt almindelig.

Cross mangler nemlig en vigtig ting – Empati.  Det er nu ikke for at Cross er psykopat, men han har aspergers syndrom, og det gør ham i mange tilfælde socialt akavet, men han er en virkelig god kriminalassistent, så hans chef holder hånden over ham til trods for, han til tider kan være meget svær at samarbejde med.

Cross´s makker Ottey har også netop gjort deres chef opmærksom på, at hun gerne vil have en ny makker, da hun er lidt udfordret ved arbejdet, da hun ofte er stødpude for den sociale akavethed, men hun tackler det godt, og er samtidig ikke bange for at udfordre Cross i disse situationer – så han bliver mere opmærksom på, at han har noget at arbejde på.

Sagen om denne afdøde virker for de først ankomne som en hurtig opklaret sag, og det er først da Cross går den lidt efter i kanten, at det oplagte langsomt falder fra hinanden, og da det viser sig, at mandens kone blev dræbt 17 år tidligere, så er det et meget mystisk tilfælde – og da den gamle sag ikke er opklaret, men manden har forsat sin egen efterforskning, så kunne noget indikere at sagerne hænger sammen.

Den gamle sag blev efterforsket af Cross´s gamle chef, og pludselig står Cross overfor en svær situation – det er ikke et problem at tage fat i en uopklaret sag, men er der sket fejl i denne sag?

4 ud af 5 hjerter

Jeg havde ikke læst mange sider inden Cross havde gjort et stærkt indtryk på, og fascinationen af hans karakter blev større for hver side der blev vendt – at kunne beskrive den karakter, og samtidig have et godt gennemtænkt plot – hvor karakteren ikke falder udenfor er en kunst.

Jeg glæder mig bestemt til at læse mere om Cross og hans arbejde.

Rigtig god læselyst
Kærligst
M

Skriv en kommentar

Design a site like this with WordPress.com
Kom igang